امام جمعه همدان تصریح کرد: تمام کسانی که اعتقاد به قرآن کریم دارند، باید رفتارها و تعاملات خودشان را مبتنی بر عدالت و احسان شکل دهند؛ این معنا و دستور صریح قرآن کریم است.
استاد دانشگاه یونان اظهار داشت:امروز این مطالبه از همه بشریت وجود دارد که پیرامون ارزشهای مشترک از جمله ارزشهای اخلاقی گرد هم آیند؛ ارزشهایی که قرآن کریم به آن اشاره کرده است و پیامبر اکرم (ص) نیز در عمل به آن پایبند بودند.
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم اظهار داشت: اگر ما پیروان ادیان و مذاهب الهی حول اصول اخلاقی توافق و بر آن پافشاری کنیم، نه تنها هرگز اصطکاکی بین پیروان ادیان پدید نمی آید، بلکه همه میتوانند با اتحاد و همزیستی، حامل رسالت الهی باشند.
احمد نادر قاسمی، مدیر آکادمی فقه دهلی نو تصریح کرد: اکنون که اسلام به عنوان یک دین، تمدن و نظام امن زندگی در حال ظهور و معرفی شدن است، مسلمانان نقش خود را در معرفی این دین بهعنوان یک نظام زندگی صلحآمیز ایفا کنند.
مدیر موسسه آموزش عالی حضرت آمنه (س) قم اظهار داشت: وقتی پیامبر اکرم وارد مدینه شدند، با یهود و مسیحیت برخورد کریمانه ای داشتند. رویکرد ایشان بر اساس صلح و مدارا بود و برخورد اجباری و قهری نداشتند. با اینکه تنش وجود داشت اما حضرت تحمل میکردند و برخورد مسالمت آمیز وبر اساس صلح و مدارا با آنها داشتند.
امیر و رهبر حزب جماعت اسلامی بلوچستان پاکستان با بیان اینکه بزرگان دین اسلام نمونه عملی همکاری های اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک را برای ما به یادگار گذاشته اند، گفت: متاسفانه دنیای امروز، دنیای تعصبات، نفرت، ایجاد شبهات و... در میان مردم جهان است و با کشورهایی روبه رو هستیم که در برابر ارزشهای اسلامی – انسانی قرار گرفته اند.
سرپرست پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت: از جمله عوامل موثر در شکل دهی نظام بینالملل، ایستادگی است و مسلمانان باید با همگرایی این صف ایستادگی و مقاومت را فشرده تر کنند.
امام و خطیب مسجد دادگاه عالی بنگلادش اظهار داشت: تاریخ اسلام سرشار از مثالهایی در خصوص همکاری و همبستگی میان ملتها و امتهای اسلامی است و حضرت محمد(ص) و صحابه گرانقدر ایشان الگوی برجسته در این زمینه هستند. باید بدانیم که اسلام همواره انسانها را به همکاری، همافزایی و تعامل با یکدیگر دعوت کرده است و هدف از این دعوت، ساختن جامعهای بر پایه و اساس ...
دکتر سید مصطفی صفوی همامی، استاد دانشگاه امیرکبیر تهران با بیان این که اسلام با کسانی که برای تبلیغ دین دست به خشونت میزنند، موافق نیست، اظهار داشت: آیات قرآن کریم و روایات نشان میدهد که باید با مسلمانان و غیرمسلمانان با احترام و صداقت رفتار کرد.
دبیرکل جماعت دعوت واصلاح ایران خواستار بیداری جهانی مسلمانان اسلام به منظور احیای ارزشهای والای دینی و بازگشت به خویشتن اسلام و زدودن خرافات در اندیشه دینی شد.
عضو شورای علمای متحده بلوچستان پاکستان با بیان اینکه ما باید ملت های مسلمان را از افکاری که آن ها را به سوی تمدنهای غربی ترغیب میکند، نجات دهیم، گفت: مسلمانان باید مهارت لازم را برای ایجاد رابطه مثبت با دیگران آموزش ببینند و آنان را از افراط گری فکری و خشونت نجات دهیم.
رئیس کانون فرهنگی شهید توانا اظهار داشت: باید بدانیم که امت اسلامی، امت دعوت و رحمت است و با شرایطی که امروز برای جهان رقم خورده است، باید به همه انسان های روی کره زمین توجه کنیم. به جز دین اسلام هیچ آیین و دین دیگری برای وحدت، رحمت و نجات انسان ها بر روی کره زمین برنامه ای ندارد.
اندیشمند ترکیهای با بیان این که بلایا و درگیریها در بسیاری از نقاط جهان ادامه دارد، تصریح کرد: در واقع وحدت و تفاهم در اسلام است که همه این مشکلات را حل میکند.
«آیت الله محمد مهدی قائینی» استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم تاکید کرد: «دشمنان داخلی و خارجی ما سعی دارند با ایجاد اختلاف بین امت اسلام، از درون به ما ضربه بزنند».